Lite kring om hur vi arbetar med detaljplaner óch strandskydd

Hej alla här är lite nytt vi arbetar på med våra ärenden och det är inte många fall som går i mot oss.

Åter igen nej av Miljödomstolen för hotell i S Stockevik
Miljödomstolen säger för andra gången nej till hotell och fritidshus i S Stockevik på västra sidan av Skaftö. Domstolen anser att exploateringen kommer att leda till en påtaglig skada på områdets natur- och kulturvärden. I området råder starka riksintressen för dels friluftsliv och dels särskilda bestämmelser för hushållning med mark och vatten. Domstolen bedömer att ingreppet i naturen och påverkan på landskapsbilden blir särskilt omfattande på den höjd med hällmarker där annexbyggnaderna avses uppföras.
Planerad byggnation är omfattande med en investering på ca 700-800 miljoner kr. Allt planerades att byggas i ett stort orört område ut mot havet.
Det märkliga i ärendet är att Lysekils kommun kan gång på gång gå exploatörens intressen. Tyvärr verkar det som att kommunen som myndighet helt saknar juridisk kompetens. Lagstiftningen är så tydlig att kommunen inte borde delta i den här typen av ärenden. Svensk lagstiftning gäller ju även i Lysekil.
Exemplet S Stockevik kommer att vara viktigt för oss lång tid framöver.
MVH
Inge Löfgren
Målnummer: P 4735-21
Dokument: DOM, 2023-01-03
Ny seger för Strandskyddarna.
Stala är ett ärende som MÖD inte tar upp. MBN gav dispens för använda och bygga om en ladugård till bostad.
Strandskyddarna överklagade och anförde att dispens kan inte ges för att ändra ladugård till bostad. Strandskyddarna fick rätt hos länsstyrelsen
och miljödomstolen. Miljööverdomstolen sätter nu punkt i ärendet.
Uppmaning till er med politisk uppgift i Orust: Varför beslutar kommunen gång på gång om att ge dispens för sånt som är olagligt? Politiker borde strikt följa tjänstemännen i en förbudslagstiftning. Det är kanske dags att byta ut politikerna som inte följer lagen.
Hör av er till mig om ni behöver hjälp.
MVH
Inge Löfgren
Målnummer: M 7952-22
Dokument: SLUTLIGT BESLUT, 2022-12-30
Vänliga hälsningar

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.