Rädda Bohuslänsskogar Kurs utanför Strömstad Hoppas du som känner för skogen vill vara med

 

Lär dig mer och var med att

Rädda biologisk mångfald i Bohusläns skogar

Hej alla skogsintresserade naturvänner i Bohuslän med omnejd!

 

Läget för den biologiska mångfalden i skogen i Sverige är allvarligt. Skogar med höga naturvärden försvinner bit för bit och det har avverkats mycket runt om i landskapet senaste åren troligen bland annat pga höga virkespriser. Vi som skriver till er här är en liten skogsgrupp i Naturskyddsföreningen Strömstad och vi vill bjuda in alla er som är intresserade av att lära er mer om skoglig naturvård och olika känsliga arter. Kanske kan vi bli fler och tillsammans agera för att skydda den biologiska mångfalden i skogarna här bättre? Vi vill därför 12/9 hålla en kurs och ett möte om detta i Lommeland med omnejd utanför Strömstad

 

På kursen får vi av en artkunnig miljövetare en guidning i skogen vid foten av Löveråsfjället (ett par kilometer från Björnerödspiggen, Bohusläns högsta berg). Där besöker vi några områden med hög biologisk mångfald och lär oss hur man ser skillnad på en naturskog och ett trädplantage. Vi tittar på några exempel på signalarter som indikerar höga naturvärden i skogen och vi berättar om varför dessa arter minskar i skogslandskapet. Medhavd lunch äter vi i skogen. Senare bjuds vi på ett fördrag inomhus i en lokal i närheten med stor yta där avstånd kan hållas. På föredraget går vi igenom mer om det allvarliga läget för den biologiska mångfalden i skogen i Sverige. 

Därefter diskuterar vi alla tillsammans vad vi kan göra. Ge förslag och utbyter tankar och erfarenheter och idéer på vad vi kan göra för att skydda den biologiska mångfalden i skogen. Kan det vara en idé att samverka på något sätt i ett Skogsnätverk för att skydda skog i Bohuslän? Eller finns det andra idéer?

 

Vi välkomnar alla både er som ej känner till så mycket om denna fråga ännu och er som arbetat länge med skogsfrågor och anpassar nivån och diskussionen.

 

När

Lördag 12/ 9 kl 11.00 – 16.00 (Möjlighet att stanna kvar och äta middag tillsammans innan kvällen för den som vill, Vi bjuder på soppa)

Var

Samling vid Boråsgården kl 11.00, Idefjorden parkeringen vid starten av kuststigen, på eftermiddagen kommer vi åka vidare till inomhuslokal i grannskapet ca 1,5 mil bort vilken meddelas senare.

Medtag

Kläder efter väder. Bra skor att gå i och oömma kläder och vad du vill äta och dricka till lunch. En termos med värmande dryck är gott om det är kallt. Arrangemanget kostar inget. Men vi behöver personuppgifter då vi samverkar med Studiefrämjandet för att betala lokalhyran.

Anmälan till:  Maria Kuylenstierna, maria.kuylenstierna@gmail.com, 070-274 99 89 senast den 7/9. Har ni långt att åka? Övernattning kan ordnas i enklare sängar eller tält, tag med sovsäck isf. Vi kommer självklar tänka på Covid 19 säkerhet och hjälps åt med avstånd osv Max 20 deltagare.

 

Välkomna önskar Naturskyddsföreningens skogsgrupp i Strömstad

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.